Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: +31 6 42 88 86 43

Van ontwerp naar make-over

Als zorgprofessional wilt u dat uw klanten of cliënten zich op hun gemak voelen bij u. Het is zoveel fijner als ze ontspannen in de wachtruimte kunnen zitten, op een comfortabele stoel of bank. Ook in uw behandelkamer of spreekkamer wilt u dat ze zich prettig voelen. Geen harde geluiden, kil licht of kleurloze ruimte maar een aangename sfeer die voelt als een warme deken.

Dat is wat u nu niet hebt maar wel graag zou willen voor uw bedrijf en wat u uw cliënten ook gunt. U bent dus toe aan een nieuw interieur voor uw zorgruimte. Niet alleen nieuw meubilair maar ook de vloer en de wanden wilt u aanpakken. Het is tijd voor een interieurontwerp, tijd voor een complete make-over. Ik kan u daarbij helpen door een goed doordacht en uitgebalanceerd interieurontwerp te maken voor u.

Uitgangspunt is dat het interieur aan moet sluiten bij de doelgroep dus de gebruikers van de ruimte.

JoyArea

Kleurgebruik

Uitstraling

Gevoel van veiligheid

Natuur

Voordat ik begin met het ontwerp, ga ik daarom eerst uitgebreid met u in gesprek. Ik wil u graag beter leren kennen. Wat zijn uw wensen, wat zou u graag willen maar zijn er ook dingen die u per se niet wilt?
Op die manier kan ik mij al een beeld vormen van hoe het interieur zou kunnen worden. Vervolgens ga ik ook in gesprek met het personeel, als u dat hebt. Zijn er misschien dingen die zij anders willen, omdat dat hun werk bijvoorbeeld makkelijker of veiliger maakt? Ik betrek uw personeel nadrukkelijk bij het ontwerp. Het gaat tenslotte ook om hun werkplek.
Al deze informatie gebruik ik om een visie te vormen, om de richting te bepalen. Mijn ideeën bespreek ik met u en als we hier overeenstemming over hebben, ga ik aan de slag met het maken van het ontwerp.

Zodra ik de eerste schetsen gemaakt heb, kom ik weer langs bij u op locatie. Samen met u en uw personeel nemen we de schetsen door. Is er iets waar u zich niet in kunt vinden dan kijken we hoe het ontwerp het beste aangepast kan worden. Als de schetsen akkoord zijn, zet ik het ontwerp om in 3D-bestanden voor een nog betere beleving.

Bij het maken van het ontwerp, wil ik altijd:

– één geheel vormen
– een warme uitstraling creëren
– een gevoel van veiligheid scheppen
– een koppeling met de natuur maken
– de regie geven aan de gebruiker van de ruimte
– verschillende kleuren gebruiken
 
Eén geheel
In de zorgruimte is het belangrijk dat het interieur helemaal op elkaar is afgestemd. Bij binnenkomst omhult de aangename sfeer van de ruimte u, zodat u als vanzelf rustiger wordt zonder dat u het zelf merkt.

Warme uitstraling
Een steriele ruimte met een harde vloer en plastic stoelen geeft u direct het gevoel dat u moet vluchten. U schiet in de overlevingsstand in plaats van dat u  zich ontspant. In een zorgruimte met een warme uitstraling en zacht licht, voelt u zich veel prettiger.

Gevoel van veiligheid
Om een goed gesprek te kunnen voeren, is het belangrijk dat u zich veilig voelt. Pas dan kunt u ontspannen en opgaan in het gesprek. Om dat gevoel van veiligheid en geborgenheid te bereiken, maak ik bijvoorbeeld gebruik van stoelen met een hoge rugleuning.

Koppeling met de natuur
De natuur heeft een rustgevende werking. Ieder mens heeft iets met de natuur. Een voorliefde voor bloemen, het strand of het bos, iedereen heeft wel iets. Ik pas altijd een stukje natuur toe in mijn ontwerpen. Dat kan zijn door natuurlijke materialen te gebruiken als kurk en riet of door een grote plant in de zorgruimte te zetten. Maar ook een fotowand van een bos of het strand geeft u een rustgevend gevoel.

Regie geven aan de gebruiker
Zeker als er meerdere mensen tegelijk gebruik maken van een zorgruimte, bijvoorbeeld een wachtkamer of spreekkamer voor gezinsgesprekken, zorg ik dat ik de regie aan de gebruiker geef. Ik maak dan meerdere zitplekken zodat u niet gedwongen wordt om in een rijtje naast elkaar te gaan zitten. Door te kiezen voor verschillende soorten zitplekken, kunt u gaan zitten op de plek waar u zich op dat moment het prettigst bij voelt.

Gebruik van kleur
Het is wetenschappelijk aangetoond dat de kleuren die u ziet jouw gevoel beïnvloeden. Natuurlijke kleuren zoals ecru, beige en bruin stralen warmte uit. Ook rood- en oranjetinten passen in een rustgevend interieur zolang ze niet overheersend zijn. Het gebruik van kleuren is een subtiele manier om de stemming van de mensen in een ruimte positief te beïnvloeden

Al deze onderdelen verwerk ik in het ontwerp. Dit bespreek ik met u en pas het aan als dat nodig is.

Bij de keuze van de meubelen kijk ik altijd of ze geschikt zijn voor het doel. Ze moeten passen in het interieur qua kleur en uitstraling maar aan een tafel of stoel in een zorgruimte worden andere eisen gesteld dan aan een tafel of stoel in een woonhuis. Ik kijk bijvoorbeeld ook of een tafel goed schoon te maken is, of dat een stoel makkelijk schuift zonder veel herrie te maken of strepen te trekken op de vloer. Ook al deze praktische facetten neem ik mee in mijn ontwerpen.

Mijn doel is daarbij altijd om een ontwerp te maken waarbij de gebruikers van de zorgruimte kunnen zijn wie ze zijn en dat ze voelen dat dat goed is.

Joyce Driesse ,JoyArea

Joyce Driesse-de Koning, JoyArea B.V.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.
Dan kijken we samen, hoe ik u het beste kan helpen.

Een vraag stellen

    Teruggebeld worden?      © Copyright 2024 | Website door Company Fuel